Saturday, June 23, 2012
ALMOND LONDON
Bahan-bahannya:
3 cawan tepung gandum.
1/2 cawan tepung jagung.
1/2 cawan tepung naik sendiri.
1 biji telur.
250 gm butter.
3/4 cawan gula halus.
1 tsp esen vanilla.
Badam biji secukupnya-panggang
Badam untuk tabur secukupnya-panggang
250 gm coklat masakan-cairkan.
Cara-caranya:
Pukul butter dan gula hingga kembang.
Masukkan esen vanila dan telur.Pukul lagi hingga sekata.
Kemudian masukkan tepung gandum,tepung jagung dan tepung naik sendiri(ayak).Uli hingga rata.
Ambilkan sebiji badam dan balutkan dengan adunan tadi dan bentukkan bujur.
Buatlah sampai habis dan bakar hingga masak.Sejukkan.
Celupkan dengan coklat cair dan masukkan kedalam mangkuk kertas yang sesuai.Taburkan dengan badam.
.Bila coklat telah beku simpan dalam bekas yang kedap udara.